Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Wanneer ik het terras oploop slaat Mieke haar ogen op. "Heb ik nog wat gemist terwijl ik in dromenland was?" Ik doe in het kort maar gedetailleerd verslag van het gebeurde. 

Mieke kijkt me aan. "We moeten voorzichtig met haar zijn lieverd. Ze moet nog landen." Ik kijk mijn vrouw niet begrijpend aan. "Ze heeft de laatste week, eigenlijk al vanaf jou liefdesbekentenis, in een emotionele rollercoaster gezeten. Haar hele wereldbeeld, alle vermeende zekerheden lijken weg. Vooralsnog is daar niets voor in de plaats gekomen." "Maar ze houdt toch van ons en wij van haar en ook de seks was heerlijk." "25 jaar van vermeende zekerheden kun je niet zo maar even wegneuken lieverd. Ze was zich zeker van Harries onvoorwaardelijke liefde voor haar. Seks dat was iets tussen hem en haar. Zelfs het feit dat haar schoonmoeder een seksloze arrogante bitch was gaf duidelijkheid… Dat alles is in een week tijd op zijn kop gezet. Dus zal ze in eerste instantie ook gaan twijfelen aan ons en onze liefde voor haar. Ze zal ons gaan testen en wij zullen geduld moet hebben. Wij moeten ons niet uit onze tent laten lokken. Ze moet zich echt zeker voelen van en met ons voordat zij zich echt helemaal kan geven."

Al diezelfde avond worden de woorden van mijn vrouw bewaarheid.
"Wil je me helpen met koken Ineke." Ze kijkt me stuurs aan. " Nee, ik ben moe en ik heb niet zo'n zin om te koken." "Zal ik je even helpen?" "Laat maar Mieke, jij moet vannacht nog werken." Ik duik de keuken in en begin aan een lasagne. Ik heb het gehakt rul gebakken en de béchamel saus staat al klaar wanneer Ineke de keuken in komt. "Mieke zit 'Goede tijden' te kijken. Daar vindt ik niets aan. Het is vreemdgaan en hoereren wat de klok slaat." Ik kijk haar lachend aan. "Ik begrijp je. Ik vind er ook niets aan maar ik beschouw het een beetje als haar enige guilty pleasure." "Je zult wel gelijk hebben, want veel pleasure kon jij niet aan haar beleven." Ik voel dat ze me aan testen is. Ze kijkt me uitdagend aan. "Waarom reageer je niet John?" "Omdat ik dat niet wil. Ik draai me om naar het aanrecht om de Lasagne schaal in te vetten. Als ik me even later omdraai, ben ik weer alleen in de keuken.

"Komen jullie eten?" "Lekker John, het ruikt al de hele tijd heerlijk." Mijn beide dames komen de keuken in. Ik heb de tafel gedekt en bij elk bord een wijnglas gezet. Op de borden staat een goed gelukte portie lasagne te dampen. "Wat drink jij Mieke." "Doe maar ijsthee." "Ineke?" "Wat drink jij?" "Ik neem een glas rode wijn." "Doe mij ook maar." 
"Smaakt je de lasagne niet?" vraagt Mieke naar aanleiding van het wat lusteloze prikken van onze vriendin. "Kunnen jullie nooit iets gewoons maken, zoals aardappels, bloemkool en een bal gehakt met jus?" "Natuurlijk kan dat Lieverd. Dan maak jij dat morgen toch." "Ik ben niet jou lieverd Mieke en ik kook morgen alleen als ik er zin in heb." Mijn vrouw en ik wisselen een blik van verstandhouding. 
Terwijl de dames naar de woonkamer gaan maak ik de keuken aan kant. Al na enkele minuten is Ineke terug. "Ze wil zo het nieuws kijken en daarna NCIS. Is ze altijd zo saai als ze nachtdienst heeft." "Ik vrees dat je mij dan ook saai vind. Ik mis het journaal bijna nooit en kijk ook graag naar NCIS." "Ik wil naar Harrie kijken." Zegt ze terwijl ze me uitdagend aankijkt. "Dan moet je de laptop halen, Ik maak dan wel verbinding." 
Ik ben net bezig met het opzetten van de verbinding." "Ik wil dat zelf kunnen. Wil je me dat leren?" Ik knik. "Morgen als Mieke in bed ligt, begint de les." "Dan hoeft het niet meer!" "Dat is dan jou Keuze." "Dat is het zeker!" 
"Kijk ze zitten aan tafel." Ik moet lachen. "Waarom lach je nou?" " Ik bedacht me net dat je beter bij hun had kunnen eten. Aardappels, bloemkool en een bal gehakt." Ze briest. "Als je wil dat ik ga, hoef je het maar te zeggen." Ik leg mij handen op de hare, die zij echter meteen wegtrekt. "Ik wil niet dat je gaat Ineke. Maar als jij niet hier wil zijn, dan zal ik je niet tegen houden." "Dus het interesseert je niet wat ik doe." "Integendeel het zou me enorm veel pijn doen als je gaat. Maar je ben niet mijn bezit." Ik loop naar de woonkamer. "Blijf je niet bij mij kijken?" "Nee ik heb voor vandaag genoeg Schepers TV gehad." 
Ik zit nog geen 5 minuten naast Mieke op de bank als Ineke weer binnenkomt. "Mag ik tussen jullie in zitten?" Zonder iets te zeggen maken we plaats. Ineke komt tussen ons inzitten. Ze kijk van Mieke naar mij. "John. Als jij moest kiezen tussen Mieke en mij? Wie zou je dan kiezen?" Mieke gaat nu ook naar voren zitten en kijkt me aan. "Goeie vraag Ien. Dat antwoord zou ik ook wel willen weten." Ik ben compleet uit het veld geslagen. Het besef dringt zich aan mij op dat ik deze situatie over mezelf heb afgeroepen. Hoe had ik in godsnaam kunnen denken dat twee zelfbewuste vrouwen mij zouden delen. Het zou echt te mooi om waar te zijn geweest… En ze leefden nog lang en gelukkig. 'Dat gebeurt alleen in sprookjes lul.' Ik sta op, kijk hen beiden aan. "Ùh sorry. Ik besef dat ik het zelf schuld ben. Ik verkeerde in de waan dat ik niet zou hoeven te kiezen. Maar sorry, ik wil en ik kan ook niet kiezen." Ik loop de trap op.
Op onze slaapkamer gooi ik wat kleding en toiletspullen in mijn koffertje dat ik normaal gebruik wanneer ik naar een meerdaags congres ga. 
Wanneer ik met mijn koffer beneden kom zitten beiden tegen elkaar aan gekoesterd op de bank TV te kijken. Mieke kijkt verbaasd naar mijn koffertje. "John???" "Stil maar Mieke. Ik besef dat ik een grote fout heb gemaakt. Ik wil niet kiezen en wil ook dat jullie niet hoeven te kiezen. Ik ga nu! Ik moet met mezelf in het reine komen. Ik neem wel weer contact op."
Mieke kijkt me indringend aan. "Doe je geen gekke dingen John? Kun je dat beloven?" Ik knik. "Ik wil het horen John." "Ik beloof dat ik geen gekke dingen zal doen." Terwijl ik de deur uitloop biggelen dikke tranen over mijn wangen. Ik krijg vaag mee dat de twee vrouwen die de plaats in mijn hart niet kunnen delen ook in huilen uitbarsten.

Als op automatische piloot rijdt ik naar Noord Holland pas bij het veer van Den Helder naar Texel besef ik dat de boot vandaag, in meer dan één opzicht, heb gemist.. Ik rijd terug naar Den Helder. Zeer tegen mijn gewoonte in drink ik in een café een paar glazen wijn met de bedoeling zo weer terug naar de parkeerplaats bij het veer te rijden om de nacht in mijn auto door te brengen. "U komt van Limburg is het niet?" Ik lach "Is dat zo goed te horen." De barvrouw kijkt me aan. Nu pas besef ik dat ik nog de enige gast ben en dat de dame die mijn wijntjes heeft verzorgd een mooie goedlachse vrouw van om en nabij de 50 jaar is." "Drinkt U nog een glaasje?" "Nee, ik moet nog rijden." "Waar gaat de reis nog naar toe?" "Naar Texel!" "Maar het veer vaart pas vanaf half zeven morgenvroeg." "Ik slaap in mijn auto op de parkeerplaats." Ongevraagd schenkt ze mijn glas weer vol." "Je slaapt hier schat. Ik heb boven twee logeerkamers." Ik besef dat ze het woord schat vaker bij haar gasten gebruikt en dat ik hier niets achter hoef te zoeken. "Je lijkt wel op de vlucht!" "Is dat zo goed te zien?" Ze knikt. "Hoe heet ze?" "Ze heten Mieke en Ineke." Ze fluit tussen haar tanden door. "Wil je biechten jongen? Bij Ankie zijn je geheimen veiliger dan in het Vaticaan. Ik reik haar mijn hand. "Aangenaam John… John Knaven." Er staan twee lege wijnflessen op de bar wanneer ik klaar ben met mijn verhaal. Ankie houd haar glaasje onder een fles cognac en vult het nog een keer bij. "Dat is waarlijk een hels dilemma kerel… Mag ik mijn mening geven?" Ik knik. "Mag ik ook zo'n cognac. "On the house, John." "Je mening?" "Èh ja… Je vrouw Mieke… Toen zei het erover had dat jullie vriendin moest landen, zo noemde je dat toch. Zij sprak niet alleen over jullie vriendin Ineke, maar ook over zichzelf. Eigenlijk hebben jullie alle 3 in die emotionele achtbaan gezeten. Misschien is de afstand die je zoekt helemaal niet zo'n slecht idee."

"Ik sluit de zaak John. Zal ik je zo je kamer wijzen?" "Ik knik en laat me van de barkruk glijden. Nu pas merk ik dat de drank me flink bij mijn kloten heeft. "Loop maar vast naar boven jongen. Door het gordijn de trap op. Het is de tweede deur rechts.
Het is een sobere slaapkamer met een tweepersoons bed. Een paar stoelen, een klein tafeltje en een vaste wastafel. Op het tafeltje liggen twee schone handdoeken, een ingepakte tandenborstel, een hotelzeepje en een kleine tube tandpasta. Ik lig al in bed wanneer op de deur wordt geklopt. "Binnen!" "Alles in orde, lig je goed." Ik knik. Ze is gekleed in een badstoffen badjas. "Ik vroeg me af of je misschien behoeft hebt aan een beetje gezelschap." "Behoeft wel Ankie, maar nee, toch bedankt… Waarom net met mij Ankie?" "Omdat jij een lieve vent bent schat dat ziet een blinde nog." "Maar er zullen toch genoeg kerels zijn die…" "Ze knikt verdrietig." Die me willen neuken, pielemozen, rampetampen… Ja John dat soort zit hier dagelijks aan mijn bar. Maar zij lopen gillend weg als ze zien dat ik nog maar een tiet over heb, nadat de kanker mij heeft bezocht. Zelfs mijn wettig aangetrouwde bink kon het niet verkroppen dat zijn seksdiertje niet meer compleet was en ruilde mij in voor een jonger en dubbelborstig exemplaar." "Dat spijt me Ankie." "Als je me toch niet wil, dan ga ik maar weer." "Het is echt niet omdat…" Ze buigt over me heen en drukt een zoen op mijn voorhoofd." "Dat weet ik John." 
Niet lang nadat Ankie is gegaan moet de slaap mij hebben ingehaald.

Het is al ruim na tienen als ik eindelijk de trap afloop. Ik kan me niet herinneren dat de trap in dit oude cafépand, tijdens de bestijging vannacht, ook zo kraakte. Gelijk komt de goedlachse Ankie met haar eigenwijze krullenbol om de hoek kijken. "Goeie morgen John. Kom maar naar hier. Ik heb een ontbijtje voorbereid."
"Wat jij een ontbijtje noemt Ankie?" In een mandje ligt een assorti van verschillende broodjes. Op een schaaltje liggen meerdere soorten vlees en kaas. En bij de ontbijtbordjes staan gekookte eitjes. 2 schaaltjes met jam completeren het geheel. "Ik heb ook maar gelijk voor mij gedekt. Je vindt het toch goed als ik gelijk met jou ontbijt?" "Of ik het goed vind? Als jij mij niet zo ruimhartig je kamer had aangeboden, dan had ik in mijn auto liggen stinken en had mijn ontbijt bestaan uit een voorgesmeerd broodje op het veer." Terwijl zij met smaak zit te eten kijk ik haar aan. In haar blouse is nu duidelijk te zien dat zij maar een borst heeft. "Mag ik wat vragen Ankie." Ze knikt met haar mond nog vol. "Die kanker… Is die nu definitief weg?" Ze kijkt me aan, maar eet eerst haar mond leeg. "Wat is definitief jongen? Ik ben 5 jaar kankervrij, dan zeggen ze dat je genezen bent… In onze vriendinnen zelfhulpgroep hebben wij echter al meegemaakt dat het na 8 jaar of nog langer, toch weer plotseling de kop opstak; dan vaak met fatale afloop." "Ùh, heb je wel eens een reconstructie overwogen van je.. èh." "Zeker, maar als ik mezelf nu in de spiegel kijk vind ik me mooi. Ik wil niet nog eens onder het mes om mijn kansen op de mannenmarkt te vergroten. Ik heb de resultaten van zo'n reconstructie vaker gezien, maar mij kon dat lang niet altijd bekoren. Bovendien klagen de meeste vrouwen erover dat er niet of nauwelijks nog gevoeligheid in zit… Dan deze jongen," Ze knijpt kort in haar nog overgebleven borst. "het lijkt wel of hij nu de gevoeligheid van twee tieten heeft. En zolang er geen lieve pikdrager is, die mij neemt zoals ik ben. Ze steekt haar beide hanen lachend in de lucht."Zolang ik deze nog heb." IK=k voel dat ik begin te blozen bij de gedachte… "Wat is er John? Voor de dag ermee." "Heb je èh, wel eens gedacht, aan èh bijvoorbeeld seks met een vrouw?" Ze lacht me openlijk aan. "Dat idee lijkt je wel geil hè Johnnie." Ik kan niet anders dan knikken. De ernst keer terug op Ankie's gezicht. Daar heb ik zeker aan gedacht, ik heb het zelfs een keer geprobeerd. Maar nee jongen. Dat is niks voor mij. Ik wil een stevig hoekig lijf voelen. Een pik die geen genoegen neemt met mijn kut, maar die zelfs mijn baarmoeder probeert te kraken. Dat lieve zachte, dat mag in zijn karakter zitten. Maar tussen de lakens wil ik genomen worden door een beest alsof ik een loopse teef ben ." fluisterend er achteraan. "En jij lijkt mij precies zo'n man."
We eten rustig door en als vanzelfsprekend ruim ik even later samen met Ankie af. "Waar op Texel ga je logeren John?" "Eerlijk gezegd weet ik dat nog niet. Ik ga wel naar de VVV. We zitten buiten het seizoen, dus er zal zeker wel wat vrij zijn." "Het hoeft natuurlijk niet John. Maar een vriendin van me uit de zelfhulpgroep , heeft met haar Man een Bed en Breakfast in Den Burg. Ik wil ze wel even bellen." "Bij dat laatste woord breekt mij het zweet uit. BELLEN!!! "Graag Ankie. Mag ik zo ook even je toestel gebruiken voor een telefoontje. Ik besef net pas dat ik bij mijn weggaan." "Vlucht! Bedoel je." Ik knik "Mijn gsm en mijn laptop ben vergeten."

Nadat Ankie haar vriendin Aagje heeft gebeld reikt ze mij het toestel. "Aagje heeft deze week nog twee kamers vrij. Je hebt het voor het kiezen. Er zit wel wat prijsverschil, maar je kunt ter plekke beslissen. "Dank je Ankie." "Doe jij maar gerust je telefoontje. Ik ga vast het café opruimen en het terras openen." 
Ik bel mijn baas "Ja Hallo René… John hier." "Waar ik blijf… Sorry man maar ik zit in Den Helder en wil zo oversteken naar Texel… … Problemen ja … Nee, meer relationeel zeg maar… Van hieruit inloggen bij problemen? Ik heb geen Laptop bij… Maar ik ga er wel een kopen… Op kosten van de zaak? Nee je kunt me niet bereiken op dit nummer. Ik haal wel een goedkope prepaid gsm. Ik bel je het nummer vanmiddag door… … Okay, bedankt René." 
Ik loop het café in waar Ankie net bezig is met twee latte's. "Ben zo bij je jongen. Eerst even een Duits stel op het terras van hun latte mit kuchen voorzien."
"Alles gelukt John?" "Ja, mijn baas dekt me. Ik neem voorlopig vakantie dagen. God weet dat ik daarvan nog meer dan genoeg heb staan. Hij heeft me wel gevraagd om af en toe in te bellen. Daarvoor moet ik een Laptop kopen. Weet je een goed adresje in de buurt?" Zeker wel. … MyCom in de Beatrixstraat. Dat is maar een paar straten verderop. Kundige jongens en goed service. Ik heb alles van hun. Ze kijkt op haar horloge. "Hmm het is maandag. Dan zijn ze pas om één uur open. Wacht effè." Ze pakt de telefoon. "Hey Tjeerd. Ankie hier, je weet wel van 't Hoekje. Nee jongen, hier is alles up and running… Maar ik heb een vriend hier die dringend een nieuwe Laptop nodig heeft… … Hij kan langskomen. Nu meteen? Bedankt man… De eerste twee witbiertjes voor jou en Mark gaan op de zaak…. Je hebt het gehoord John." Ik lach… Ik weet niet hoe ik je danken kan Ankie. Voor alles bedoel ik. "Wordt vooral gelukkig John en laat nog eens wat van je horen." "Doe ik… Wil je de rekening opmaken? En oh ja vergeet vooral die witbiertjes niet. " Ze kijkt me aan. "Dat is dan 50 Euro meneer Knaven." Mijn mond valt open. "M..m.. maar Ankie." Ze legt een vinger op mijn mond. "Laat John. Het was een verademing voor mij om de avond en ochtend met je door te brengen." "Kan ik pinnen?" Bij het afscheid kust ze mij kort op mijn mond. 
Al na 20 minuten loop ik met mijn nieuwe aanwinsten uit de computerzaak, door de straten van Den helder, op weg naar mijn auto. 
Bij het veer heb ik geluk. Ik kan meteen doorrijden. Een half uur later rijd ik mijn favoriete uitwaai eiland op. De Bed en Breakfast A&B (Aagje en Bertus) in den Burg is snel gevonden en al kort na het aanbellen wordt ik begroet door de struise Aagje die een halve kop boven mij uittoornt. Het valt me gelijk op dat deze grote vrouw een platte borst heeft. Ze moet gemerkt hebben dat ik, voor een kort moment op haar niet aan aanwezige voorgevel staarde, maar zegt niets. Ze toont me de eerste kamer die op de begane grond ligt. Een schuifpui geeft toegang tot een terras en een ruime tuin met fruitbomen. "We hoeven niet verder te kijken Aagje, ik neem deze." " 't is wel de duurste. De eenpersoonskamer op de eerste etage kost de helft." "Ik schudt mijn hoofd. Deze is uitstekend, met dat grote bed van waaruit, als de gordijnen open zijn. ik op jullie mooie tuin en het landschap kan uitkijken. "Ja mooi hè." Onze slaapkamer ligt hiernaast." Ze stoot me amicaal aan. "Maar geen zorgen jongen. Mijn Bertus heeft alles uitstekend geïsoleerd. Van ons zul je geen last hebben." Lacht ze schalks.
Eet je mee vanavond? Het is eenvoudige kost. Aardappeltjes, bloemkool en gehaktbal met jus." Ik schiet in de lach. "Je moest eens weten hoe lang ik daar al naar verlang Aagje… Graag dus… Tenminste als het niet te veel moeite is." "Ben je gek. Sinds onze jongens de deur uit zijn kook ik meestal nog te veel. Bertus en ik zijn niet zo'n grote eters… Eten is om zes uur… Heb je nog vragen, John?" Ik lach.. Maar eentje. "Waar kan ik hier een fiets huren." "Huren? Ben je gek jongen. Die trekken je een poot uit. Kijk in de schuur, daar staat nog een racefiets en een toerfiets. Mijn jongens hebben ze hier gelaten. Stel ze gerust in op jou lengte."
Na een heerlijke fietstocht, waarbij ik me fysiek uitput, om maar vooral niet te veel te moeten nadenken, kom ik terug bij de Bed en Breakfast. In de schuur tref ik een beer van een Kerel waarachter ik mij kan verstoppen. Hij reikt mij een grote hand. Het voelt alsof ik mijn hand in een bankschroef heb gelegd. "Jij moet John zijn buldert hij met zijn zware stem. Aangenaam... Bertus Doornbos. Heb je lekker gefietst kerel. Zijn hand land kameraadschappelijk op mijn schouder." "Ja, ik ben lekker uitgewaaid." Even kijkt hij me aan. "Ik begrijp je kerel. Fietsen op dit eiland is medicijn voor de ziel. Toen mijn Aag zo ziek was, ze heeft borstkanker gehad moet je weten, ging ik er ook vaak met de fiets tussenuit."
We lopen samen het huis in. "Ik ga nog even douchen en kom dan naar de keuken." Weer slaat hij op mijn schouder. "Prima Kerel, datzelfde ben ik ook van plan."

Ook een Texels Wit bij het eten. "Graag Bertus." "Ik heb alvast opschept John. Als het teveel is laat je het maar gewoon staan. De varkens van Bert z'n broer zullen je dankbaar zijn." De eenvoudige Hollandse maaltijd smaakt naar meer. "Hmmm Aagje.. Echt heerlijk. Het is Bertus die reageert, niet zonder zijn hand weer op mijn schouder te planten. "Alles biologisch en van 't Texelse land en dat proef je." "Bertus, niet steeds zo handtastelijk. Niet iedereen is daarvan gediend. Dat weet je!" "Laat nou Aagje, John is een Limlander. Die kunnen daar wel tegen… Niet John?" Ik knik lachend. Leg nu mijn hand op zijn schouder. "Doe maar gewoon zoals je bent Bertus." Hij glundert over zijn hele gezicht. "Zie je wel liefje."
Gaan jullie maar naar de woonkamer mannen. Ik ruim de boel hier wel weg.
"`Eh ik moet nog wat werken. Ik moet mijn Laptop inrichten en nog een klusje voor mijn werk doen." Dat kan toch ook in de woonkamer kerel. Je gaat toch niet alleen zitten kniezen op je kamer." "Ik wil jullie privé echt niet verstoren." "Ons privé verstoor je echt niet." zegt hij met een knipoog. Ons privé bewaren we voor de slaapkamer." "BERTUS DOORNBOS, gedraag je!" 
Wanneer ik even later, met mijn laptop nog in de doos de woonkamer binnenkom doet Bertus mij verbazen. Met zijn overmaatse knuisten is hij bezig een replica van een viskotter te bouwen van niets anders dan lucifers. De precisie en subtiliteit die hij daarbij aan de dag legt is niet te rijmen met zijn grote bonkige lijf en zijn overmaatse knuisten. 
Ik heb mijn laptop net uitgepakt als Aagje binnenkomt met een dienblad met drie borrels. Haar jasschort heeft plaatse gemaakt voor een zwart velours huispak dat ter hoogte van haar borst duidelijk te ruim zit "Kruidenbittertje jongens?" "Lekker wijfie."Dank je Aagje." "Proost kerel. Op de vrouwtjes." "Op de vrouwtjes."
Nu ik jou zo met je laptop bezig zie. Zou ik eigenlijk ook onze rekeningen even kunnen. voldoen. Bertus kijkt op van zijn werkstuk. "Ja John, zij is het computergenie in dit huis. Ik heb niks met die dingen. Ik ben een digibeet zeggen onze jongens. Zij hebben hun moeder alles geleerd." "Hebben jullie Wifi Aagje?" Ze knikt trots. "Ja dat heeft Bertus junior geïnstalleerd. Hij is netwerkbeheerder bij ABN/AMRO." "Zou ik jullie toegangscode mogen, voor de tijd dat ik hier logeer?" "Maar natuurlijk… Kijk maar in de deur van de meterkast. Daar heeft junior een sticker met die code geplakt naast de roetter of hoe dat ding heet." "Waar is de meterkast?" Ze schiet in de lach. "Stom van me. De deur gelijk links van de voordeur."
"Heb je die doos nog nodig John, ik moet toch nog naar de schuur wat lijmpatronen halen." "Nee breng gerust weg. Ik heb een tas bij de laptop gekocht." 
"Hey Bertus. Je krijgt de groeten van Ankie ze is online." "Jij overigens ook John." Doe de groetje maar terug en bedank haar voor het geweldige advies dat zij mij heeft gegeven over die Bed & Breakfast." Even kijkt ze me aan en begint dan driftig te tikken. Bertus mompelt voor zich uit. "Dat arme wijf… De leegloper van een vent van haar. Niet alleen laat hij haar zitten nadat haar tiet is afgezet. Ook moet zij hem nog eens uitkopen uit de zaak. Je trouwt toch met een vrouw; en niet met haar tieten." Over haar scherm kijkt Aagje haar vent verliefd aan. Voordat ze doortikt. "Zal ik nog drie inschenken." Aagje en ik knikken bijna gelijktijdig. "Ja, ja. Als jullie met je lappies bezig zijn is elk woord te veel." 
Het is al na tienen wanneer Aagje haar laptop dichtklapt. "Nog eentje voor het slapen gaan." Nee dank je Aagje. Ik denk dat ik zo maar eens naar bed ga. Het was gisteren erg laat." "Dat schreef Ankie al. Zij moest nu ook eindigen. Ze moest als de wiede weerga het bed op de logeerkamer verschonen. Er waren twee dames aangekomen die te laat waren voor de oversteek." "Welterusten." "Welterusten John."

Ik lig al minstens een haf uur in bed, maar kan de slaap maar niet vatten. Mijn gedachten draaien om Mieke en Ineke. Ik mis ze! Ik probeer argumenten te vinden waarop ik een van hen zou kunnen kiezen, maar vind ze niet. Had ik dat extra kruidenbittertje nog maar gepakt. Misschien had ik dan kunnen slapen. 
Ik ga uit bed, trek mijn badjas aan , open de schuifpui op een kier en loop over het terras de tuin in. Het is heerlijk buiten. Ik hoor het getjirp van krekels en het ruisen van de wind door de fruitbomen. Ik ga met mijn rug tegen een van de bomen in het gras zitten. 
Plotseling gaat licht aan. Ik kijk in de richting van het huis en zie hoe Bertus naakt vanuit de badkamer de slaapkamer binnenstapt. Niet alleen hij is een kop groter dan mij. Ook zijn stijfstaande pik is dat. Zijn borst en schouders zijn bedekt met een dik grijs-zwart tapijt. Het beeld van een oerman dringt zich aan mij op. Op het moment dat ook Aagje, eveneens naakt, binnen stapt steigert zijn tampeloeris. Ik zie dat ze wat tegen elkaar zeggen maar versta niets. Bertus komt op de pui toe, schuift die een meter open en kijkt uit over ons gezamenlijke terras. "Maak je geen zorgen Aag, hij is al lang vertrokken. En door die muren dringt zelfs jou gegil niet heen. Dat weet je." Zij is inmiddels aan haar toilettafel gaan zitten en borstelt haar haren. Bertus legt een hand om zijn pik en loopt op zijn zittende wijfje af. "Kijk een meisje, hij spuugt alweer van dat voorvocht dat jij zo lekker vind. Ze legt haar borstel neer en kijkt onmiskenbaar verliefd omhoog." "En jij vind het verschrikkelijk als ik dat vocht oplik?" "Och ,je moet wat voor je teefje overhebben. Is het niet?" Na een paar tedere kusjes verdwijnt zijn eikel in haar mond. Het gesmak van haar mond om zijn eikel overstemt de krekels in de tuin. Na een tijdje zet hij zijn grote handen op haar hoofd en duwt haar teder terug. "Het is heerlijk schatje, maar vanavond wil ik mijn zaad op je akkertje spuiten. "Op mijn verdorde akkertje zul je bedoelen?" Hij knielt voor haar neer. "Niks aan jou is verdord liefje. Verdord dat zijn die zwarte kousen wijfies in de kerk. Zij weten niet waarvoor god ze heeft geschapen. Maar jij doet de schepping eer aan, jij geniet van alles dat godgegeven is." Hij buigt voorover kust haar mond en zakt korte tijd later via haar hals naar beneden. Zelfs vanuit mijn plekje tegen de boom is goed te zien dat hij met zijn tong het verloop van de littekens op haar borst vervolgt. Wanneer hij daar ook nog begint te knabbelen verhuizen haar handen naar zij hoofd en drukken dat nog vaster op haar borstkas. "Smeerlap, jij weet wel hoe jij je teefje loops moet maken." Uit zijn mond hoor ik alleen instemmend gegrom en ik zie hoe een van zijn kolossale handen naar haar kruis verhuist. "Ja toe maar Bertus, voel je het? Je teefje is al helemaal nat. Zeg rijpt in zijn haren en trek zijn hoofd met kracht omhoog. "Op je rug gekke stier van me. Je koe is tochtig en gaat je stierenballen leegmelken." Zonder tegen te stribbelen laat hij zich achterover duwen. Zijn pik wijst als een vlaggenmast recht naar boven. Aagje bukt over haar man en ik zie hoe zij uit haar mond een flinke portie spuug over zijn pik laat druppelen. Langzaam gaat zij door haar knieën, pakt zijn pik bij de basis en zakt met gesloten ogen en een grimas van gelukzaligheid over de grote vleeshomp. 'Die twee zijn voor elkaar geschapen', schiet het door mijn hoofd. 'Het past gewoon.' 
Terwijl haar handen zich vastgrijpen in zijn borsthaar, strelen zijn vingers haar littekens. Eerst nauwelijks waarneembaar maar dan met steeds meer passie kantelt Aagje met haar heupen. Al snel is te zien hoe zich glinsterende zweetpareltjes vormen op haar voorhoofd en bovenlip. "Geeft het met Bertus!" Hij zet zijn grote handen om haar heupen. Gelijk begint hij met tomeloos geweld omhoog te stoten. Ik kan zijn gezicht niet zien maar hoor een diep dierlijk gegrom. Haar kut lijkt verbonden met haar mond en ogen. Bij elke stoot lijken ze verder open te gaan. Uit haar keel klinken steeds hogere kreten." Mijn hand is een eigen leven gaan leiden. Met lange halen ben ik mezelf aan het aftrekken. Een diep gebrul en een hoog geschreeuw trekken mijn aandacht voor een kort moment terug naar het tafereel in de slaapkamer. Ik zak weer weg. Met afwisselend het beeld van Ineke en Mieke voor ogen spuit ik mijn zaad in het gras onder de fruitboom. Ik voel hoe tranen over mijn wangen lopen.
Ik wacht nog zeker 10 minuten nadat het licht in de slaapkamer is uit gegaan alvorens ik beschaamd terug sluip naar mijn eigen kamer. Al snel val ik een diepe maar onrustige slaap.

Wanneer ik wakker wordt moet ik van ver komen. Het duurt even voordat ik mijn hele situatie weer overzie. Mijn neus wordt geprikkeld door de geur van vers gezette koffie. 
Ik kijk om de hoek de keuken in. Aagje staat aan het aanrecht. "Goeie Morgen, Vind je het goed als ik in mijn ochtendjas kom ontbijten, ik wil straks een flink stuk gaan hardlopen." "Zeker jongen, kom gauw binnen. Zal ik je al een mok koffie inschenken." "Graag, dank je."
"Waar is Bertus?" "Die is al een uur geleden vertrokken. Hij moest op de wal onderdelen halen voor de trekker." "Boeren jullie dan nog zelf?" Ze schudt met haar hoofd. Neen, zijn broer wel. Wij hebben alleen nog de fruitbomen. Maar Bertus helpt zijn broer nog wel, als een soort dagloner zou je kunnen zeggen." Terwijl ik zit te ontbijten gaat ze tegenover mij zitten. "Hoe gaat het nou jongen? Ankie heeft me een en ander vertelt via de chat." "Ik weet het niet. Waarschijnlijk wil ik het onmogelijke. Ik hou van twee vrouwen Aagje, ik kan niet kiezen. Het zal er waarschijnlijk op uit lopen dat ik alleen achterblijf." Ze kijkt me raadselachtig aan." "Dat zal niet gebeuren John… … Zal ik wat verse koffie bijschenken." "Lekker… dank je." "John, Ankie heeft me gebeld. Die twee vrouwen die gisteren het veer hebben gemist. Zij zouden naar hier willen komen. Zou je het erg vervelend vinden om naar de eenpersoons kamer te verkassen. Wij kunnen de centjes van de verhuur goed gebruiken." Aagje kijkt me onzeker aan. "Het slechte weer van het voorjaar, was niet goed voor de zaken." "Maar natuurlijk.. Ik zal alles naar boven brengen Nog voordat ik ga lopen." "Bedankt jongen. Je betaalt dan natuurlijk ook minder. Het is alleen jammer dat je dan 's nacht niet meer naar de boomgaard kunt." Ik kijk haar geschrokken aan. "Je bril jongen. De volle maan in je bril. Maar schaam je maar niet. Ik had de gordijnen dicht kunnen trekken. Het was me een eer dat je zat te kijken." "W… w…wederzijds Aagje.. Het was mij een eer dat je me toestond om te kijken." Ze knikt. "Ik ben ervan overtuigd, dat jij je geluk snel zult vinden John." "Ik hoop het." 
De kamer op de eerste etage is weliswaar een stuk kleiner maar doet qua aankleding en functionaliteit zeker niet onder voor de andere kamer.

"Heb jij een dienstregeling voor de bus van hier naar de Cocksdorp Aagje." "Zo jongen, wat zie jij sportief uit… Wat ben je van plan. "Ik wil de bus nemen naar de Cocksdorp en nadat ik daar heb rondgekeken terug rennen naar hier." "Maar dat is èh bijna 14 kilometer." "Dat zal me goed doen." "Jij liever dan ik John." Overigens de eerstvolgende bus vertrekt om half een." "Dan haal ik mijn laptop en kijk of ik nog wat werk kan verzetten." Ik kom de woonkamer binnen. Aagje is aan de telefoon. " Nee Ankie… Hou ze nog even vast. Hij gaat.." Op dat moment ziet ze mij. "Ik èh bedoel, hij is onderdelen voor de trekker halen." "Is goed lieverd. Ik zie ze wel verschijnen." 
"Werk niet te hard jongen. Ik ga je oude kamer klaar maken voor de nieuwe gasten." "Voordat je de bus pakt kunnen we dan nog een bakkie doen." "Lekker Aagje."

Het doet goed om aan de slag te gaan met de IT problemen van een van onze klanten. Het leidt me af van de emotionele problemen waar ik maar geen grip op krijg. Ik schrik letterlijk op als Aagje met twee dampende koppen koffie en een schaaltje koekjes de woonkamer binnenkomt. "Je eet vanavond toch weer mee hè jongen." "Ik weet niet Aagje? Ik zou ook wat in de Cocksdorp kunnen eten." Ze kijkt me aan. "Ik denk niet dat onze nieuwe gasten dat leuk vinden. Bovendien denk ik dat Bertus best wat mannelijke ondersteuning wil wanneer drie vrouwen aan tafel zitten." Ik begrijp er niks va maar hoor mezelf zeggen. "Is goed Aagje.. Ik eet mee!" Haar zichtbare opluchting bij die toezegging, doet mij nog meer verbazen."

Compleet gesloopt, maar met het vaste voornemen om over een paar dagen met mijn lieverds te gaan praten, loop ik die namiddag het erf op. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Bertus mij heeft opgewacht. "Ga je maar snel douchen kerel." Aagje heeft speciaal voor onze gasten de tafel gedekt op het terras." "Eten jullie dan niet mee." Hij knipoogt. "Laten we het er maar ophouden dat wij vanavond andere verplichtingen hebben."
Ondanks dat ik er niets van begrijp besluit ik om te doen wat me wordt gevraagd. 

"Loop maar door naar het terras jongen. Ik heb al wat amuses klaargezet. De dames zullen ook zo wel komen. 
Op het terras voor mijn 'oude' verblijf staat een feestelijk gedekte tafel. Er branden kaarsen en drie wijnglazen zijn al gevuld met een heerlijk geurende rode wijn. 'Sorry dames, maar ik neem toch echt dat ene plekje met zicht op de tuin.' Ik ga met mijn rug naar de geopende pui zitten. Ik kan niet naar binnen kijken omdat de gordijnen gesloten zijn. Net op het moment dat ik een eerste slok van mijn wijn neem hoor ik het ruisen van gordijnstof. Nog voordat ik om kan kijken voel ik twee paar lippen in mijn nek. "Hallo John… We hebben je gemist. "Ik herken meteen Mieke's stem." Ik schiet gelijk vol. Aan de warme golfstroom in mijn nek te voelen ben niet de enige. 
"Gaan jullie zitten meiden! Laat die jongen effè van de schrik bekomen… … Ik heb alleen wat kleine hapjes gemaakt. Ik kan me goed voorstellen, dat jullie nu niet echt honger zullen hebben." Ze zet een dekschaal op de tafel. Bertus kom naar buiten met een tweede koeler waarin een geopende fles wijn staat. "Als jullie nog iets nodig hebben? Bertus en ik zitten in de woonkamer." "Bedankt, jullie zijn schatten." 

Ik kijk Ineke en Mieke aan. "Ik weet niet wat ik moet zeggen." Mieke heft haar glas "Zullen we dan maar eerst wat drinken en een hapje eten. Misschien dat we straks wat gemakkelijker praten." "Wat kijk je vreemd John?" vraagt Ineke "Hoe hebben jullie me eigenlijk gevonden?" "Follow the money, John." "We waren niet fair John. Nadat jij gegaan was heb ik me ziek gemeld op mij werk. I was niet meer in staat helder te denken. wij hebben ons letterlijk bezat. Het werd ons duidelijk dat wij onze eigen angsten en onzekerheden op jou projecteerden. We hebben samen gelachen en gejankt. Toen wij vanmorgen in elkaars armen, met een flinke kater, op de bank wakker werden wisten wij het zeker. We gaan hem terughalen. Wij zijn alleen compleet met z'n drieën." Terwijl Mieke vertelt stromen tranen over haar wangen, Ineke slaat een arm om haar heen. "Je weet niet half hoe blij we waren toen wij vanmiddag op jou laptop keken en je Pinbetaling in café het Hoekje in Den Helder vonden." Het is Ineke die verder verteld. "Net als voorgisteren hebben wij kennis mogen maken met Ankie. Als er al enige twijfel over was dan heeft Ankie die weggenomen." Ze kijkt me aan met tranen in haar ogen. "Je had haar kunnen hebben en jij laat haar gaan." Ik knik. "Ik wil jullie en jullie alleen. Ik kan niet kiezen en zal niet kiezen. Als ik daardoor alleen achterblijf dat moet dat zo zijn." Mieke kust Ineke op haar mond en het is duidelijk te zien dat ze voor een moment tongen. "Wij willen ook niet kiezen John, noch willen wij gekozen worden. Wij willen jou en wij willen elkaar." Ze staan op. Mieke pakt de glazen en Ineke de fles wijn in de koeler." "Kom mee John, waar wacht je nog op." "Op de slaapkamer worden mij de kleren letterlijk van mijn lijf gerukt. Als ik naakt op bed lig gaan mijn lieverds met elkaar verder en al snel liggen zij naakt naast me. In de vrijpartij die volgt hoeft niet te worden gekozen. Het is vaak niet duidelijk welke mond wie kust en welke kut waar haar slijmspoortje achter laat. Alleen mijn stijve pik vormt een buitenbeentje in onze vrijpartij Hiermee wordt hij echter niet gepest.. Hij krijgt meer dan genoeg aandacht en spuit zijn eerste lading in Ineke's zuigende mond. Het is haar echter zeker niet gegeven om dit eiwitrijke hapje voor haarzelf te houden. Als een hongerige hyena valt Miek over haar heen en eist haar deel op. Mijn mond vindt Mieke's druipende kut. En met drie vingers graai ik in Ineke's, slijmerige lustgrot. Nooit eerder heeft Mieke het mij gegund om door te beffen tot aan haar orgasme. Ook nu wil ze mij, kort voordat ze de engelen hoort zingen, wegduwen. Ineke die dit merkt houdt haar handen in een stevige greep. "Geeft het haar John, zuig op haar klit." "Ooooooorghhh Iennnn… Oo néééé ik moet piesss….." Het lukt mij niet langer mijn mond op haar bokkende kut te houden. Ik voel hoe golfjes heet sap over mijn kin lopen. Ineke grijpt mijn pols. "Vier vingers John! … .. Oegh Ja. . Doe maar…" Plotseling word haar kut strakker. Door het dunne tussenwandje voel ik dat ook twee vingers haar achterpoortje hebben getrotseerd." "Hmmmm Ja lieverds, doe maar. Maak me gek! Terwijl onze handen contact maken in Ineke's kruis vinden ook onze monden elkaar. Het is Mieke die haar tong met ongekende passie op onderzoek stuurt in mijn mond. Zonder dat hij aangeraakt wordt keert het leven alweer terug in mijn pik. Met een gekerm dat uit haar tenen lijkt te komen beleeft Ineke haar orgasme . Ze komt letterlijk schokkend klaar. Wanneer ze weer op adem is gekomen kijkt ze Mieke aan. "Doe maar lieverd. Deze is voor jou." Vier handen duwen mij op mijn rug op het matras. Mieke gaat in 69 houding over mij heen liggen. Zonder dralen pakt ze mijn pik en slobbert mijn eikel in haar mond. Tot mijn verbazing laat zij zich verder zakken. Ik voel hoe mijn eikel haar keel raakt. Zonder ook maar één keer te kokken neemt ze mijn hele pik in haar mond en keel. Wanneer ik mijn ogen opendoe zie ik dat Ineke een orale aanval is gestart op Miekes kont en kut. De sensatie van Miekes keel om mijn pik en het gemengde speekselkutsap dat over mijn gezicht en in mijn mond loopt maak dat mijn zaad, ook deze tweede keer sneller opborrelt dan gewoonlijk. Door mijn kont in het matras te drukken probeer ik Mieke's pompende keel te ontlopen. Ik hoor hoe zij snuivend adem haalt door haar neus, maar ze blijft me volgen. "Oegh Miek… Liev…. Jaaargh…. "Het gevoel dat mijn liefde zich rustig in haar keel ontlaad laat een rilling door mijn lichaam lopen. Nog terwijl mijn verslappende pik uit haar mond glijdt, zakt ze over me heen. Blijkbaar heeft Ineke met haar virtuoze mond haar ook een tweede orgasme bezorgd.
Even later liggen we uitgeput in elkaars armen. Mieke kijkt Ineke aan. "Jij bent maar één keer k.." Ineke duwt een vinger op haar lippen. "We kiezen niet en we tellen niet. We genieten!" Ik zie hoe haar pretoogjes oplichten. "Wat is Ineke?" Ze steekt 3 vingers in de lucht. "Moet je dat nou zien John. Ons slijmmosseltje is drie keer klaargekomen." 
Ik trek mijn badjas aan en loop naar buiten. "Je gaat er toch niet weer vandoor schat?" "Nee ik ga effè die tweede fles halen. 
Blijkbaar is zonder dat wij wat gehoord hebben de tafel afgeruimd. De fles wijn staat in de koeler prominent midden op tafel. Pas op het moment dat ik de wijn pak zie ik Bertus en Aagje zitten. Zij zitten eveneens in ochtendjas. Aagje op Bertus zijn schoot. Tussen haar geopende badjas zie ik dat zijn pik garandeert dat zij niet van zij schoot zal glijden. Zijn grote handen strelen haar gehavende borstkas. "Nog veel plezier John." "Jullie ook lieverds."

"Zitten ze nog op het terras John?" Ik knik. "Zitten is misschien niet het goede woord. Ze bedrijven de liefde." 
"Moet je de pui niet dichtschuiven?" "Ik schudt mijn hoofd. Ik heb niks te verbergen… Jullie?" 
Terwijl wij naar het gekermde liefdesduet op het terras luisteren drinken wij nog een glas wijn. "Moet je kijken Ineke. KleinJohnny salueert alweer. Ineke pakt het glas over van haar vriendin. Ze schuift een kussen onder Mieke's kont, kruipt over haar heen en tongt voor een moment met onze vrouw. "Zo John… Nu is het aan jou. 4 smachtende gaten staan tot je beschikking. Ik ga mijn liefste vriendin kussen. Ga jij je gang maar…De keuze is aan jou."
'Waar heb ik dit aan te danken? Dit is waarlijk een Hels Dilemma!'

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen